Statistikat e personave qe menaxhojne nje kanal ne chat

Founder/Owner eshte themeluesi i kanalit dhe njihet nga shenja karakteristike "~" ne mIRC ose ne Lightirc Client nga nje rreth me ngjyre vishnje.
Vetem nje founder mund te shtoje/heqe cdokend ne cdo level access ne dhome.
 
Super-Op eshte nen Founderit ne nivel, por mbi gjithe te tjeret.
Kjo do te thote se vetem nje Founder kanali, apo nje tjeter SOP, mund te beje KICK nje Sop nga nje kanal.
Njihet nga shenja "&" ne mIRC ose nje rreth me ngjyre bojeqielli ne Lightirc.
 
Nen "SOP" eshte "AOP", quhet "operator kanali" dhe njihet nga shenja "@"
ose nje reth me ngjyre vishnje ne Lightirc.
Operatoret e kanalit jane nen Founder dhe Sop.
 
Me poshte "AOP" eshte "hop". HOP ne shqip Gjysem-Operatori.
Hop jane nivel me i ulet se nje Founder, Sop apo Aop.
Nje Hop njihet nga shenja "%" ne mIRC client ose nga nje rreth i verdhe ne Lightirc Client.
 
Nen Aop, eshte VOP. VOP njihen nga shenja "+" , ose nje rreth i gjelber ne Lightirc.
Perdoruesit me "+" nuk kane pushtet ne kanal.
Ata nuk mund te bejne kick, ban, te ndryshojne teme, ose ndonje funksion tjeter operatori.
 
Se fundi, perdoruesit Normal. Jane perdoruesit e thjeshte qe nuk kane asnje-
privilegj te ndryshojne mode ne kanal/user. Njihen nga nje rreth me ngjyre gri ne Lightirc.