Si te zbuloni informacione te ndryshme ne chat duke perdorur komandat me kryesore

/join
Perdorni /join #kanali -- te hyni ne kanalin e preferuar
Shembull: /join #Shqiperia
Si do duket:
 
[18:44] *** Now talking in #Shqiperia
--Op-- miku has joined the channel
[18:44] *** Topic is 'Miresevini ne kanalin #Shqiperia Nje vend i bashkimit te vajzave dhe djemve nga e gjithe bota! Per cdo problem /join #Ndihme !Stafi Ju Uron Chat Te Kendshem!!!'
[18:44] *** Set by Never on Mon Sep 22 19:35:37

/me
Komanda /me eshte nje mesazh me action.
Perdorni /me 'ben gjithcka'
Shembull: /me eshte i pranishem
Si do duket:
* miku eshte i pranishem

/msg
Perdorni /msg nickname (mesazhi) te filloni chat ne privat.
Shembull: /msg Hey Zana, C'kemi?
Si do duket:
-> *miku* Hey Zana, C'kemi?

/nick
/nick ndryshon pseudonimin tuaj
Shembull: Perdorni /nick pseudonimi-im (limit 9 karaktere)
Si do duket: Perdorni /nick miku_away
*** miku is now known as miku_away

/notice
Nje notice perdoret per te derguar ndonje mesazh te shkurter tek nje person tjeter pa hapur dritaren e privatit.
Perdorni /notice nickname (mesazhi)
Shembull: /notice badnick Ju lutem ndryshoni pseudonimin tuaj, nuk lejohet.
Si do duket:
-> -badnick- Ju lutem ndryshoni pseudonimin tuaj, nuk lejohet.
/part
Perdorni /part -- te dilni nga nje kanal
Perdorni /partall -- te dilni nga te gjitha kanalet qe keni hyre

/ping
Perdorni /ping nickname. Kjo komande jep kohen e ping(Packet Internet Grouper), ose kohen lag(Slow response), midis jush dhe personit qe u be ping.
Lag mund te shpjegohet si sasia e kohes qe duhet per ju qe te shkruani mesazhin tuaj dhe per
te tjeret per te lexuar mesazhet tuaja.
Per fat te keq, lag(vonesa) eshte gjithmone nje pjese e IRC, edhe pse shume here nuk eshte problem serioz..
Shembull: /ping miku
Si do duket:
[19:04] -> [miku] PING
[19:04] [miku PING reply]: 0secs

/query
E ngjashme me /msg, vecse kjo komande e hap me force dritaren e privatit.
Perdorni /query nickname (mesazhi)
Shembull: /query AL3XI Ej....si kalove?
Si do duket:
<miku> AL3XI Ej....si kalove?

/quit
Perdorni /quit te shkeputeni nga IRC. Kjo mundeson shkeputjen e mircit nga serveri.
Shembull: /quit Ika per darke...naten(ne disa rrjete shqip nuk funksionon)
Si do duket:
*** Quits: miku (ID@ED1D0CF8.41CE72AC.514A953C.IP) (Mirupafshim!)

/ignore
Fatkeqesisht, ka momente kur dikush e tepron me sjelljen e tij dhe behet i bezdisshem ne Prive.
Duke perdorur /ignore nickname 3, nuk do te merrni me mesazhe ne prive nga ai person.
Shembull: /ignore miku 3
Per t'a hequr nga ignore ate person, perdorni /ignore -r miku 3
Si do duket:
*** Added *!*miku@*.41CE72AC.514A953C.IP to ignore list
*** Removed *!*miku@*.41CE72AC.514A953C.IP from ignore list

/whois
Perdorni /whois nickname te shohesh disa informacione per nje perdorues. Tregon se cfare serveri perdor, ose si e ka ISP.
Shume e dobishme, kur nuk njef ndonje pseudonim qe deshiron te bisedosh.
Mund ti shohesh IP(Internet Protocol) dhe te ndihesh me i lire per te biseduar.
Shembull: /whois miku
Si do duket:
miku is ID@ED1D0CF8.41CE72AC.514A953C.IP * Webmaster @ WwW.ChatoShqip.CoM
miku on @#Shqiperia @#Ndihme
miku using Teuta.Albnetwork.net Nje Rrjet, Nje Komb! / One Network, One Nation!
miku has been idle 18secs, signed on Sun Jul 23 18:47:26
miku End of /WHOIS list.

/chat
Kjo komande lejon hapjen e DCC/CHAT dritare te nje perdorues tjeter. E mira e kesaj komande eshte se mund te vazhdoni te chatoni edhe nese jeni shkeputur nga IRC.
Perdorni /chat nickname.
Shembull: /chat miku
Si do duket:
Chat with miku
Waiting for acknowledgement...

/help
Kjo eshte komanda ne e dobishme, dhe ndoshta e vetmja qe mund te perdoresh shpesh here kur fillon per here te pare me mIRC.
Perdorni /help, do te shihni mIRC Help Menu hapur. Mund te beni nje kerkim prej atje, ose mund te perdorni /help topic.
Sidoqofte, nje TON me informacione gjendet ne gishtat tuaja.
Shembull: /help Basic IRC Commands

IRC Script
Te gjitha komandat e siper permendur funksionojne gjithashtu njelloj dhe ne IRC Script.
mIRC Script ose IRC Script eshte program i perbere me komandat me te nevojshme per te shijuar nje experience profesionale te kompletuar.

Per nje liste me IRC Scripts me te mire shqiptare, ju lutem vizitoni faqen e IRC Scripts .

Per nje liste te plote rreth komandave, ju lutem vizitoni faqen e mIRC Commands .Chatoshqip.com Te gjitha te drejtat e rezervuara.